2019.07.18.

Dr. Filvig Géza polgármesterjelölt Kalocsa, Szent István király út 55. szám alatti kampányirodájában mutatta be az őszi önkormányzati választások képviselő-jelöltjeit, ismertette a kompenzációs lista sorrendjét Simon Zoltán, a Kalocsai FIDESZ Csoport elnöke. Az eseményen dr. Filvig Géza, a pártszövetség polgármester-jelöltje az egyes képviselő-jelöltek alkalmasságát, elkötelezettségét is kifejtette néhány gondolatban.


A szerdán, 16 órakor, a helyi sajtó részére szervezett tájékoztató vendégeit Simon Zoltán köszöntötte, majd elmondta: a FIDESZ-KDNP őszi önkormányzati választásokra való felkészülésének egyik nagyon fontos eseménye a mai, mert eljutottak odáig, hogy bejelenthetik, megnevezhetik azokat a jelölteket, akik a FIDESZ-KDNP képviseletében a 2019. évi őszi önkormányzati választásokon választókörzeti jelöltként a pártszövetség támogatásával indulnak.

Mint hangsúlyozta, a FIDESZ- Magyar Polgári Szövetségben a jelöltállítás egy előre meghatározott, konkrét folyamat, amit az országos választmány határoz meg, két intervallumban.

Első időpont a június 7-e volt, amikor a Kalocsai FIDESZ Csoport elnöksége, majd a csoportülés egyhangú döntése alapján dr. Filvig Gézátjavasolták polgármester-jelöltnek. Ezt a tény a FIDESZ Csoport egy sajtóközleményben nyilvánosságra is hozta.

A következő alkalom július 10-e volt, amikor a polgármester-jelölt már részt vett a képviselő-jelöltek megválasztásán, hiszen a leendő munkatársairól volt szó. 

Az elnökségi csoport ülésein részt vett Font Sándor, országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, és minden személyi döntés az ő egyetértésével született meg.

Simon Zoltán szólt arról is, hogy az egyéni képviselő-jelöltek mellett a kompenzációs listáról, illetve az azon belül felállítandó sorrendről is döntöttek. 

Ezt követően Simon Zoltán választókörzetenként ismertette a képviselő-jelölteket.

Kompenzációs lista

Ezt a listát a duplikáció elkerülése érdekében nem idézzük, ugyanis dr. Filvig Géza polgármester-jelölt a későbbiekben az egyes körzetek jelöltjeit részletesen is bemutatta. 

A kompenzációs listáról szólva az elnök elmondta: a listát személyesen, tehát maga Simon Zoltán vezeti. A második helyen Tihanyi Tiborné,harmadik helyen dr. Körmendy Szabolcs, a negyedik helyen Kákonyi István, a következő helyeken sorrendben Pécsi Vivien, Szigeti Tamás, Schmidt Rajmond, Jánosi György, dr. Grabarits István, Marsovszky László, Tóth Tibor, Juhász Antalné és Baranyai Pál vannak. 

Simon Zoltán a jelöltek részletes bemutatására dr. Filvig Gézának adta át a szót.

A polgármesterjelölt

Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje elmondta:

„Kalocsa nekem nem csupán az értékeket, az egyházat, a hímzést, vagy épp a paprikát jelenti, mint egy idelátogatónak. 

Ez a város az otthonom, a családom, a történelmem, az emlékeim, a múltam és a jövőm. Mióta családapa vagyok, azóta pedig már a gyermekeim jövője is. Építeni és élhetővé tenni” – ezt szeretném igazán. Együtt egy kiváló csapattal. 

Kalocsán születtem, ahogy a felmenőim is ebben a városban éltek és dolgoztak. Itt alapítottak családot, ahogyan én is. Bár számos lehetőségem lett volna elköltözni, máshol élni és dolgozni, sosem fordult meg a fejemben. Nem pusztán a lokálpatrióta elvek miatt nem. Szeretem Kalocsát. Ilyen egyszerű az indok. Szeretem, hogy név szerint ismerem a szolgáltatókat, a virágboltost, a hentest, a szomszédokat. 

Szeretek hajnalban kisétálni a kertbe, egy kávé mellett átgondolni a napot és élvezni a csendet. A család még alszik, a város lassan ébredezik. A családok készülődnek óvodába, iskolába, munkába. Minden a maga természetességével zajlik egy olyan mederben, aminek a neve élhetőség. Nagyon fontos: élni, és élni hagyni! Hiszek benne, hogy ez az elv megvalósítható, tovább szőhető úgy, hogy az mindenkinek jó legyen. Az elveink, a munkamódszereink, hitünk, nemcsak az életbe vetett bizalmunk, hanem olyan táptalaj, ami mindig erőt ad. Megtanít hinni az életben, a családban, abban, hogy a nehéz percek elmúlnak, hogy a felhők mögött mindig süt a nap. 

Úgy gondoljuk, hogy Kalocsa megérett arra, hogy süssön rá a nap.”Hogy is várnánk el, hogy munka nélkül legyen gyümölcs? Ha azonban készek vagyunk tenni a célokért, az előrehaladásért, a boldogságért és a boldogulásért, akkor beérik. Az összefogás pedig csak tovább erősítheti ezt a szemléletet. A közösségnek olyan építő ereje van, ami sok nehézségen képes átsegíteni. 

Ezért bízom benne, hogy minél többen leszünk, akik elhiszik, Kalocsa VELÜNK erősebb!”És higgyék el, én nem hiszek abban, hogy a város-, városi cégek vezetését olyan szakemberekre bízzuk, akik abban a pozícióban nem állják meg a helyüket.” 

A képviselő-jelöltek

Hozzátette: „Nagy örömömre szolgál, hogy a héten a kalocsai Fidesz csoport megszavazta képviselőtársaim indulását, így jogilag is minden akadály elhárult az elől. Büszke vagyok arra, hogy velem együtt indulnak ősszel és rendelkeznek azokkal az ismérvekkel, amelyek elengedhetetlenek egy jól működő képviselő-testület munkájához. 

SZAKÉRTELMÜKKEL, MEGBÍZHATÓSÁGUKKAL, ÉRDEKKÉPVISELETÜKKEL, BECSÜLETÜKKEL, ELÉRHETŐSÉGÜKKEL SZINTÉN FELTETTÉK ÉLETÜKET A KALOCSAI EMBEREK SZOLGÁLATÁRA.

Örömmel mutatom be őket:

Dr. Körmendy Szabolcs, 1-es körzet, belváros

Konzervatív elveket vall, a legfontosabb a kereszténység, melyet aktívan gyakorol. Magyarként, Magyarországon kívánja leélni az életét, itt szeretne gyermekei számára élhető körülményeket teremteni.  Vallja, hogy a társadalom biztos alapja a család.

Simon Zoltán, 2-es körzet, Martinovics utca

Kilenc éve az önkormányzat fontos tagja, következetes, aktív, jelenleg is a Belvárosi Iskolában igazgatóhelyettes. Számítunk nagy tapasztalatára, humán területeken szakmai ismeretére, továbbá a nyugdíjasokkal való kapcsolattartására.

Kákonyi István, 3-as körzet, Széchényi lakótelep

Gyermekkora nagy részét jelenlegi körzetében, a 3-as számú, Széchenyi lakótelepen töltötte. Fontosnak tartja a rendezettséget és a tisztaságot. A közeli parkok, például Csajda kert rengeteg lehetőséget biztosít szabadidős tevékenységekre, szórakozásra, melyet ki is használna. További célja a városban a munkahelyteremtés, hogy minél több fiatal maradhasson itthon, vagy jöhessen vissza Kalocsára. Közel 30 éve népi táncos. Jelenleg a kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes Egyesület tagja. 2015-ben az egyesület elnökségi tagjának választottak.

Tihanyi Tiborné Irénke, 4-es körzet, Rokkanttelep

Kiszámítható, őszinte, becsületes, lelkiismeretes szintén aktív nyugdíjas. Körzetét a legjobban ismerő ember, mindig az ott lakók szolgálatában áll. Amit Irénke megígér, az határidőre, pontosan és precízen ott is van. Legyen az egy feljegyzés, egy dokumentum, vagy épp egy forró gőzölgő húsleves.

Schmidt Rajmund, 5-ös körzet, Szőlők köze utcák

Célja a szociálisan hátrányos helyzetben lévő, elsősorban roma fiatalok felzárkóztatásának elősegítése, melyet Sztojka Istvánnal közös munkával szeretne véghez vinni.

„Képviselői munkámat az 5-ös körzetben fogom ellátni (Szőlők köze). Véleményem szerint, ennek a körzetnek egy része kissé le van maradva a városi színvonaltól. Ez mondható az ott élő kisebbség által lakott részre, és én, mint roma származású fiatal megtalálhatnám a közös hangot az ott élőkkel” – mondta.

Pécsi Vivien, 6-os körzet, Vigadósor – „zöldség” utcák

Magáénak érzi a lendületet, kitartást, amelyhez ötletgazdagság, kreativitás és tenni akarás társul. Hisz benne, hogy a fellendülést, frissítést és modernizációt fiatal, de hagyománytisztelő szemlélet érvényesíteni tudja.

Jánosi György, 7-es körzet, Bürger kert

A természet és történelem adta lehetőséginket kötelességünk kihasználni és a város javára fordítani. Kalocsát szorgos emberek lakják, s nekik tartozunk annyival, hogy a lakóhelyünket új projektek megvalósításával felfelé ívelő pályára állítsuk. Ez a hasonló méretű településekkel szembeni versenyképesség terén nagyfokú előrelépést jelentene mind gazdasági, mind turisztikai, idegenforgalmi területen. Jánosi György ebben segíti a csapatot.

Szigeti Tamás, 8-as körzet, Paksi köz

Tamás egy fiatal agrárszakember, akiben dinamizmus, szakértelem, a Földünk jövőjéért való aggódás, a fiatalságban rejlő tenni akarás munkálkodik. Kalocsa egyik hungaricuma a Kalocsai Paprika a mezőgazdasághoz tartozik. Fontos, hogy legyen olyan szakember a csapatban, aki átlátja ezeket a berkeket. 

Ahogy Önök is látják a város lakosainak bizalmából már korábban bekerült képviselő társaim mellett teljesen új csapattal indulunk.

Több lakossági megszólítás is ért, kérdezik: lesz e kabinet? Nem lesz, ezzel a csapattal vezetjük a várost és nem másokkal.”Dr. Filvig Géza felhívta a figyelmet arra, hogy ő a kompenzációs listán nem szerepel. Ennek oka, hogy polgármester akar lenni, nem minden áron a képviselő-testületbe kerülni. 

Kalocsa velünk erősebb!” – zárta a képviselő-jelöltek bemutatását dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje. 

forrás: kalohirek.hu