2019.07.22.

Szerintem minden magyar embernek legyen az fiatal, idős, gyerek, egyszer el kell mennie Csíksomlyóra pünkösdkor a Hármashalom nyeregbe és 300 000 emberrel együtt énekelni a magyar és a székely hímnuszt. 


Nem szoktam elérzékenyülni, habár mostanában annyi ilyen élmény ért, hogy nehéz kijelentenem, h nem vagyok elérzékenyülős típus, de könnyes lesz az ember szeme az élménytől. Magyarországtól 500 kilométerre van egy hely, amit Erdélynek vagy Székelyföldnek hívunk és a mi nyelvünket beszélő barátaink élnek ott. Akik elindítottak egy aláírásgyűjtő kezdeményezést. Célja, hogy Romániában ne diszkriminálhassák az EU pénzek szétosztását csak ramán területekre. Azt gondolom, hogy kötelességem ezt megosztani Önökkel és emellé a kezdeményezés mellé állni. Szeretném, ha minél többen aláírnánk és székely barátaink elérnék céljukat. Kicsit mi általunk is. A művelet egy percet vesz igénybe és sokat jelent azon magyar embereknek, akik azt gondolom, hogy megjárták a poklot a Ceaușescu rendszerben. Tudom, h nem mindenki ért ezzel egyet, az ne tegyen szívességet a székelyeknek. És azt is tudom, hogy lesznek kommentelők, akik majd átforgatják a szavaimat a magyar pénzelosztás rendszerének anomáliáikra. Én sem értek egyet mindennel ami Magyarországon folyik, azért is szeretném a választók bizalmát elnyerni, hogy a magam eszközeivel tudjak változtatni azokon a dolgokon amivel nem értek egyet. 

Ebben hiszek és biztos vagyok, hogy az erdélyi népcsoport megérdemli, hogy támogasssuk. Én ezt teszem, tegye Ön is! Ide kattintva nyílik meg az oldal ahol megteheti a segítségnyújtást: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative Az alábbiakban olvashatnak a hivatalos aláírásgyűjtő oldal céljairól:

Európai polgári kezdeményezés

Az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Fő célok

A fentiekben jelzett régiók, köztük a közigazgatási hatáskörökkel nem rendelkező földrajzi körzetek lemaradását úgy kell megelőzni, a gazdasági, társadalmi és területi kohézió feltételeit fenntartani, hogy közben sajátosságaik ne változzanak meg. Ehhez biztosítani kell számukra a hozzáférés esélyegyenlőségét a strukturális alapokhoz, minden más EU alaphoz, forráshoz, programhoz, meg kell teremteni a garanciákat sajátosságaik fenntartásához, a megfelelő gazdasági fejlődéshez, hogy az Unió átfogó, harmonikus fejlődése fenntartható legyen, és kulturális sokszínűsége is fennmaradjon.